the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Suppose Design Office
  6. House in Saijo / Suppose Design Office

House in Saijo / Suppose Design Office

  • 00:00 - 2 August, 2009
House in Saijo / Suppose Design Office
House in Saijo / Suppose Design Office

House in Saijo / Suppose Design Office House in Saijo / Suppose Design Office House in Saijo / Suppose Design Office House in Saijo / Suppose Design Office + 14

Text description provided by the architects. When I create , I always think that I want to find the charm of the plan.

A client is a couple with three children hoped there are bright openhearted space, and keeping the privacy. This site is a field before, and bearing stratum is in the minus one meter from the ground side.Therefore, we thought support according to the composition of not the ground improvement, but a half underground from the beginning of the plan. The leftover soil by excavating the ground was used to making the hill, that thing is enabled the function of the garden on the exterior and guard their privacy from, house's neighborhood. The upper floors than a half underground are composed by only the pyrami-shaped roof, the lighting was token in the skylight.

The bright openhearted space of a undergound and first floor of feeling the calm, and the second floor with which light is filled while closing.

Each floor was connected by the hole made for the center of the floor,and they were able to materialize to become the various property.

View the complete gallery

About this office
Suppose Design Office
Office
Cite: "House in Saijo / Suppose Design Office" 02 Aug 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/30783/house-in-saijo-suppose-design-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments