the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. China
  5. Wang Jun-Yang
  6. 2011
  7. Changxing Riverside Village / Wang Jun-Yang

Changxing Riverside Village / Wang Jun-Yang

  • 00:00 - 11 September, 2012
Changxing Riverside Village / Wang Jun-Yang
Changxing Riverside Village / Wang Jun-Yang, Courtesy of Wang Jun-Yang
Courtesy of Wang Jun-Yang

Courtesy of Wang Jun-Yang Courtesy of Wang Jun-Yang Courtesy of Wang Jun-Yang Courtesy of Wang Jun-Yang + 23

  • Architects

  • Location

    Chengjiang, Jiangsu, China
  • Design team

    Archidot, Luo Yijiang, Qiao Hua, Zhang Lei
  • Collaboration

    Nanjing Yangtze Urban Architectural Design Co. Ltd
  • Interior design

    Wang Jun-Yang
  • Area

    3000.0 m2
  • Project Year

    2011

Text description provided by the architects. Changxing Riverside Village is a housing development consisting of terraced and semi-detached houses with a total site area of 13.6 hectares. The first half of the project is completed, whereas the rest is under construction. The planning concept was inspired by the existing water networks of the site resulting in a canal system similar to the traditional riverside town of the region.

Courtesy of Wang Jun-Yang
Courtesy of Wang Jun-Yang

The showroom and community service house, placed next to the main entrance of the housing area as well as at the end of main canal, is in a clear contrast to the extremely rectangular and box-like housing forms. What is more, this building is embedded in a man-made slope, leading to the choreography of space in terms of “promenade architecturale” both inside and outside the building.

Courtesy of Wang Jun-Yang
Courtesy of Wang Jun-Yang

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Wang Jun-Yang
Office
Cite: "Changxing Riverside Village / Wang Jun-Yang" 11 Sep 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/269955/changxing-riverside-village-wang-jun-yang/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Wang Jun-Yang

长兴河畔村庄 / 王骏阳