the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. China
  5. Atelier Deshaus
  6. 2007
  7. Plot 6 & Tea House in Jiangsu Software Park / Atelier Deshaus

Plot 6 & Tea House in Jiangsu Software Park / Atelier Deshaus

  • 00:00 - 10 March, 2012
Plot 6 & Tea House in Jiangsu Software Park / Atelier Deshaus
Plot 6 & Tea House in Jiangsu Software Park / Atelier Deshaus, ©  SHU He
© SHU He

©  SHU He ©  SHU He ©  SHU He ©  SHU He + 14

  • Architects

  • Location

    China, Jiangsu, Nanjing, Xuanwu, 南京市人民政府1幢 邮政编码: 210008
  • Architect

    Atelier Deshaus (Liu Yichun/Zhuang Shen/Chen Yifeng)
  • Project Team

    Chen Yifeng, Liu Yichun, Zhuang Shen, Chen Juan, Tang Yu
  • Site Area

    24238 m2
  • Area

    20000.0 m2
  • Project Year

    2007
  • Photographs

Text description provided by the architects. Jishan base of Jiangsu Software Park is located in a beautiful landscape of undulating hills. The project will provide suburban office spaces for IT companies. The courtyard walls enclose a flat artificial area in a natural undulating landscape, where courtyards and open working places flow on the ground floor. The second and third floor spaces are disassembled into different parts leaning against the walls, with nothing negative influence to the courtyard on the ground floor. All buildings on the site combined with the rolling topography, create an organic community and represent the same logical structure as the inner spaces of the building. The courtyard walls limit the interior space and define the boundary to the external environment.

©  SHU He
© SHU He

The whitewash is used for the wall, while the rest facades of the up-floors are enveloped by the wooden components. Beside the suburban attractive environment, and under the blue sky in Nanjing, the white walls mixed with brown woods are expressing their respect to the traditional Jiangnan dwellings. The design of the tea house is integrated with the undulating landscape, inserting a small transformer substation into the sloping site, leaving the upper visible part as the teahouse. The house is encircled by a corridor hanging out of the main building, floating along the landform, or standing away from the ground, represents the topography in the architectural language. The corridor is enveloped by nylon threads, providing a hazy poetic status by its soft and translucent feature, which also gives the contemporary description of the traditional Jiangnan area of China.

©  SHU He
© SHU He
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Plot 6 & Tea House in Jiangsu Software Park / Atelier Deshaus" 10 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/211365/plot-6-tea-house-in-jiangsu-software-park-atelier-deshaus/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
©  SHU He

江苏软件园六号地块与茶馆/大舍事务所