the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. Info Portal Rebild National Park Proposal / TRANSFORM

Info Portal Rebild National Park Proposal / TRANSFORM

Info Portal Rebild National Park Proposal / TRANSFORM
© VISMO
© VISMO

TRANSFORM shared with us their proposal for the Info Portal Rebild National Park competition. Offering some of the most dramatic and ‘authentic’ landscapes in Denmark, the park’s new info portal is placed on the edge of the town Rebild and the Rebild National Park. The project plays with the existing surrounding landscape, and the new building becomes a part of the National Park rather than a part of the city. More images and architects’ description after the break.

The landscape is stretched from west towards the parking lot and further towards the site and a round building stands out in between the two existing buildings, Rebild Hus and The House and Folk Museum. The striking facade screen is very attractive and makes the visitor sense the light and life fragments of the indoor narratives. The facade material is Corten-steel plate with a beautiful red patina and a surprising pattern that mimics the trunks and foliage of the big forest.

© VISMO
© VISMO

Behind the screen is a covered outdoor area – a courtyard. From here the visitor can look into the indoor exhibition area and have the most important information about Rebild National Park. The courtyard both gives an introduction both to the Information Portal and to The Rebild National Park.

© VISMO
© VISMO

Architects: TRANSFORM Location: On the edge of Rebild National Park, Denmark Collaboration: Jorton, Sloth Møller + Esbensen, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Kvorning Design + Kommunikation Client: Municipality of Rebild Category: Exhibition space and office space Assignment: Pre-qualification Type: Competition Energy Class: Energy class 2015 Size: 400 m2 + 100 m2 outdoor exhibition Year: 2011

View the complete gallery

See more:

Articles
Cite: Alison Furuto. "Info Portal Rebild National Park Proposal / TRANSFORM" 11 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/206653/info-portal-rebild-national-park-proposal-transform/> ISSN 0719-8884
Read comments