the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Gonzalo Mardones V Arquitectos
  6. 2011
  7. AL’s House / Gonzalo Mardones V Arquitectos

AL’s House / Gonzalo Mardones V Arquitectos

  • 00:00 - 12 October, 2011
AL’s House / Gonzalo Mardones V Arquitectos
AL’s House / Gonzalo Mardones V Arquitectos, © Nico Saieh
© Nico Saieh

© Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh + 25


elevation
elevation

AL’s house is located in Lo Barnechea District at Santiago’s foothills. Its volume locates like a longitudinal bar perpendicular to the street with the double purpose of facing North (Sun and better views) and allowing a big free space for the garden. The proposal consists of a barbeque gridiron – external kitchen at one end of the area in order to embrace the place.

As usual in our works, we chose a unique building material, in this case, reinforced concrete and just one finish, which was the organic texture of color from the area’s dry fields. All woodwork, windows, and floors are made of cedar wood. Interiors are entirely white in order to allow the light bounce and multiply architectural light filtering through walls and ceilings. The roof is a relaxation place, resulting in a cedar wood deck that allows a space to be open to surrounding geography.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

Text provided by Gonzalo Mardones Viviani

View the complete gallery

About this office
Gonzalo Mardones V Arquitectos
Office
Cite: "AL’s House / Gonzalo Mardones V Arquitectos" 12 Oct 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/174867/al%25e2%2580%2599s-house-gonzalo-mardones-viviani/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Nico Saieh

AL住宅 / Gonzalo Mardones Viviani