We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

A-Lab wins competition with Eco-Office design

A-Lab wins competition with Eco-Office design

The green folks at Inhabitat sent us this interesting project. This stunning energy-efficient office recently won a competition to design the 2012 location for Norway’s oil company StatoilHydro. Conceived by Oslo’s A-Lab, the modern and flexible office compound took the winning bid from a pool of some 40 entries. The new site and office center brings together two previously separated buildings, opening up more efficient communication and reducing the need for cross-town travel and courier services. Five separate wings lie on top of each other in the shape of a star, keeping particular offices regionalized while still attached.

For more information, click here. More images, after the break.

Image gallery

See allShow less
About this author
Cite: Sebastian Jordana. "A-Lab wins competition with Eco-Office design" 06 Mar 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/16027/a-lab-wins-competition-with-eco-office-design> ISSN 0719-8884
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.