House in Izumiku / Studio NOA

House in Izumiku / Studio NOA

Courtesy of Studio NOACourtesy of Studio NOACourtesy of Studio NOACourtesy of Studio NOA+ 18

  • Architects: Studio NOA
  • Area Area of this architecture project Area:  58
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008

Text description provided by the architects. The site is located on elevated ground in Izumi Ward, Yokohama City, with a panoramic view of the southwest of the mountain range including Mount Fuji. The main exterior concept of this house is simplicity and abstraction of daily life.

Courtesy of Studio NOA
Courtesy of Studio NOA

The husband, an outdoor enthusiast, requested a garage space for both a car and a bicycle. When entering the house, a large glass wall greets visitors. An indoor courtyard was built to be enclosed by the glass wall, offering the viewer an unexpected surprise from its exterior conditions.

Longitudinal Sections
Longitudinal Sections

The branches of the trees in the courtyard extend to the terrace on the second floor, affords its different appearances in different seasons to the couple. The second floor consists of a space that serves as both the master bedroom and a living, dining and kitchen with the unobstructed view beyond the terrace.

First & Second Floor Plans
First & Second Floor Plans

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Izumiku / Studio NOA" 04 Aug 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/155699/house-in-izumiku-studio-noa> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Studio NOA

Izumiku住宅 / Studio NOA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.