the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. Visual Permeability Pavilion / Columbia University Graduate School of Architecture Team

Visual Permeability Pavilion / Columbia University Graduate School of Architecture Team

Visual Permeability Pavilion / Columbia University Graduate School of Architecture Team
Courtesy of Columbia University's Graduate School of Architecture Team
Courtesy of Columbia University's Graduate School of Architecture Team

Recently completed as part of a digital fabrication course at Columbia University’s Graduate School of Architecture, the Visual Permeability Pavilion was designed and built as part of their end of the year show and graduation ceremonies. The purpose of the pavilion is to provide multiple spaces for relaxation, contemplation, and social interaction. The group members included Luis Alarcon, Aaron Berman, Michael Georgopoulos, Eun Ki Kang, Dayeon Kim, Nicole Kotsis, Jeeun Grace Lee, Aaron Mark, Hylee Oh, and Steven Sanchez. More images and their description after the break.

The two spaces within the project are broken apart, providing one space for two people to relax in a more private setting, and one space for four people to have a conversation or drink. The angling of the wooden slats was designed to maximize this separation for the private zone, and minimize it for the public zone; thus creating a gradient of visual permeability.

Courtesy of Columbia University's Graduate School of Architecture Team
Courtesy of Columbia University's Graduate School of Architecture Team

The form was derived from one continuous strip that wraps around itself, while touching the ground in minimal locations. The density of the slats is based on three density types: The densest zones are designated for walking and sitting, the medium zones are designated as backrest locations, and the lightest zones are meant for shading. With the project dimensions at approximately 15.5′ long x 7.58′ wide x 6.83′ tall, this pavilion will act as a beacon to entice a passerby to come over, sit, and relax.

Courtesy of Columbia University's Graduate School of Architecture Team
Courtesy of Columbia University's Graduate School of Architecture Team

View the complete gallery

About this author
Alison Furuto
Author

See more:

Articles
Cite: Alison Furuto. "Visual Permeability Pavilion / Columbia University Graduate School of Architecture Team" 24 Jun 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/145024/visual-permeability-pavilion-columbia-university-graduate-school-of-architecture-team/> ISSN 0719-8884
Read comments