Brownstone Bar / Kokaistudios

Brownstone Bar / Kokaistudios

Brownstone Bar / Kokaistudios - Table, Chair, BeamBrownstone Bar / Kokaistudios - Table, Chair, BeamBrownstone Bar / Kokaistudios - Table, Windows, ColumnBrownstone Bar / Kokaistudios - Image 5 of 12Brownstone Bar / Kokaistudios - More Images+ 7

Chongqing, China
  • Architects: Kokaistudios
  • Area Area of this architecture project Area :  130
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2010
  • Photographs
    Photographs :Charlie Xia

Text description provided by the architects. The ‘Brownstone’ is a cocktail lounge located in the Surpass Court of Yonjia Lu 570, emerging epicenter of Shanghai night life. It was developed as a prototype for a venue of new concept in co-operation with ‘Blue Horizon Hospitality Group’ (Blue Frog). 

Brownstone Bar / Kokaistudios - Image 9 of 12
© Charlie Xia

The project combines a simple and efficient layout, partly suggested by the limited dimensions of the venue, with the complex and redundant interplay of textures and custom-made elements concurring to define the sophisticated atmosphere and the strong identity of the place, a one-of-a-kind experience lousily inspired, in the intentions of the client, to the decadent turn-of-the-Century French ‘Salons’.

Brownstone Bar / Kokaistudios - Table, Chair, Beam
© Charlie Xia

The bar is divided in a central part, developed around the bar counter and a fully equipped dj booth, furnished with wooden finished built-in counters and high seats, and two lounge areas around it, raised platforms finished in dark wood and furnished with low armchairs and sofas. 

Brownstone Bar / Kokaistudios - Shelving
© Charlie Xia

Raw natural materials, wood or stone floor finishes and red bricks walls, are combined with precious custom-made surfaces used as highlights: modular metallic open ceiling, translucent metal and acrylic back-lit lattice panels screening the windows at the background and the bar shelves. The ‘peacock feather’ is a recurrent theme in both the design of the screens’ pattern and the loose furniture color palette.

Brownstone Bar / Kokaistudios - Table
© Charlie Xia

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yongjia Road, Wanzhou, Chongqing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Brownstone Bar / Kokaistudios" 15 Jun 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/143054/brownstone-bar-kokaistudios> ISSN 0719-8884

© Charlie Xia

褐石酒吧 / Kokaistudios

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.