Magma Architecture Wins AIA UK Design Award

© © J.L. Diehl

Magma Architecture‘s Olympic and Paralympic Shooting Arenas have just been distinguished with a 2013 AIA UK Excellence in Design Award. Driven by the desire to evoke an experience of flow and precision inherent in the shooting sport through the dynamically curving space, the shooting arenas were the only buildings of the 2012 Games to be selected. While all three ranges were configured in a crisp, white double curved membrane façade studded with vibrantly colored openings, the fresh and light appearance of the buildings truly enhanced the festive and celebratory character of the Olympic event. For more images and information on their award-winning project, please visit here.

Masrah Al Qasba Theater / Magma Architecture

© Torsten Seidel

Architects: Magma Architecture
Location: Sharjah,
Design Team: Martin Ostermann, Lena Kleinheinz, Hendrik Bohle, Philipp Mecke, Anke Noske, Carlos Lara
Project Year: 2012
Photographs: Courtesy of , Torsten Seidel

Exhibition: “Design Stories – The Architecture behind 2012″

YouTube Preview Image

As the world turns its eyes to in 2012, Design Stories examines the architecture and engineering behind the 2012 sporting venues. It provides a unique Olympic experience – a place where people can explore and view drawings, images, videos and amazingly detailed models of London’s key new sporting venues.

Olympic Shooting Venue / Magma Architecture

© J.L. Diehl

Architects: Magma Architecture
Location: , England
Lead Consultant: Mott MacDonald
Client: Olympic Delivery Authority
Total Footprint: 14,305 sqm
Total SeatingCapacity: 2,900
Architectural Design Team: Martin Ostermann with Lena Kleinheinz, Hendrik Bohle, Susanne Welcker, Pablo Carballal, Niko Mahler, Philipp Mecke, Diana Drogan, Veljko Markovicz, Manuel Welsky
Photographs: J.L. Diehl,

   

Entry for the Serlachius Museum Gösta Extension Competition / magma architecture

rendering

The task of the competition for the Serlachius Museum Gösta was to design an extension containing five times the area of the existing museum. The current museum is a solitaire exposed on the top of a hill at a lake in a dramatic landscape. proposes to preserve the beauty of the natural surroundings and integrate them into the visitor experience of the museum.