Hipsterkasbah (Otaniemi Campus, Aalto University) / ALA Architects

Boulevard Rendering. Image Courtesy of

ALA Architect‘s submission for Aalto University‘s Campus2015 international design competition proposed a “conglomerate of buildings to form an incubator of activity.” Their aim was to “connect existing structures and projects to create a new areal hotspot, an urban concentration with vivid street life” in order to nurture an “open display of creativity.”

Verstas Architects Selected for New Core of Aalto University in Finland

Courtesy of Verstas Architects Ltd

Helsinki-based Verstas Architects have recently been announced as the winners of a competition to design a new central campus for the Aalto University in EspooFinland. The new core of the university will sit alongside the campus’s original Main Building and Library designed by Alvar Aalto.

House of Children in Saunalahti / JKMM Architects

© Mika Huisman

Architects: JKMM Architects
Location: Espoo,
Project Team: Katja Savolainen, Christopher Delaney, Päivi Meuronen, Edit Bajsz, Aaro Martikainen, Ilona Palmunen, Merita Soini
Area: 1,750 sqm
Year: 2011
Photographs: Mika Huisman

Saunalahti School / VERSTAS Architects

© Tuomas Uusheimo

Architects: VERSTAS Architects
Location: Espoo,
Design Team: Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva, Ilkka Salminen
Area: 10,500 sqm
Year: 2012
Photographs: Tuomas Uusheimo, Andreas Meichsner

House Kekkapaa / POOK Arkkitehtitoimisto Oy

© Antti Hahl

Architect: POOK Arkkitehtitoimisto Oy & Katariina Rautiala and Pentti
Location: North Espoo,
Completed: July 2006
Total Areas: 293 sqm (main building), 29 sqm (sauna), 31 sqm (workshop)
Photographs: Antti Hahl, Pentti Raiski, Alatalo photos

Liina Transitional Shelter / Aalto University Wood Program

Courtesy of Wood Program

Architects: Aalto University Wood Program
Location: , Finland
Project Year: 2011
Photographs: Courtesy of Aalto University Wood Program

Kirkkojärvi Comprehensive School / Verstas Architects

© Tuomas Uusheimo

Architects: Verstas Architects
Location: ,
Client: City of Espoo
Project Year: 2010
Project Area: 10,280 sqm
Photographs: Rauno Träskelin, Tuomas Uusheimo