Wyne Sales Gallery / Supermachine Studio

© Wison Tungthunya

Architects: Supermachine Studio
Location: , Thailand
Design Team: Pitupong Chaowakul with Suchart Ouypornchaisakul, Nuntawat Tasanasangsoon, Wattikon Kosonkit, Santi Sarasuphab
Landscape Architect: Sanitas Studio
Interior Design: Design plus Style Co.,Ltd.
Client: Sansiri
Project Area: 720 sqm
Project year: 2010
Photographs: Wison Tungthunya

© Wison Tungthunya
© Wison Tungthunya

Bangkok has been witnessing one of the biggest condominium boom in its history for the past 4 years because of the success of its mass transit expansion. Along the sky-train line, architectural typologies are changing rapidly according to rise of the land price. Sansiri is one of the top land developers who is constantly re-define themselves and their products.

3d dimensional section
section

Wyne is one of Sansiri’s latest product, a 31 story high building in deep red color targeting to attract 400+ younger generation families who live their lives with attitude and passion. Wyne started up passionately by redefining its sales office. Adding on to the sample of show flats, the customers can experience a subtle kind of lifestyle visiting the sales office. It is like coming to a living gallery in a park surrounded by urban elements.

© Wison Tungthunya

The typical reception hall + office + mock up room is compressed into one chocolate bar-like box measured 30 meter long and 10 meter wide. We would like create a very simple yet challenging piece of architecture by lifting the long span box up just high enough that people can access from the space below. The supporting structure are placed in the middle accommodating the main staircase which is the main entrance to the reception hall above. This makes the building spanning 12 meters in both sides. The balancing structure cladded in brown aluminum composite panel is almost like an alien spaceship just touching the earth with its ladder. It has a transparent cylinder tube above of the entrance bringing in the natural light from the sky signifying main access as well as visually connecting the terrace and the gallery level.

© Wison Tungthunya

Most of the windows are tangram-like geometries. This is to emphasize the characteristic of the main building in which the main highlight is the sharp age triangular “panoramic view” living room situated right in front of the building. Part of this room is also built with steel structure cantilevering out from the gallery to the back garden. The customer can have a glimpse of the visual panorama with the exact type of window frames as what they are going to buy.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Wyne Sales Gallery / Supermachine Studio" 23 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=90226>

6 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    This is fantastic. I’d love to see an aerial photo / rendering of the site and how this building incorporates itself into the site.

  2. Thumb up Thumb down 0

    Das ist so ein großartiger Ort, um einen roten und wilder Wein zu trinken!(This is such a great place to drink a red and wild wine!)I really like this project, but also all of supermachine studio’s ideea who came out of their heads! Great job, stuning actualy!

Share your thoughts