Museion in Bozen / Studio KSV

©

Italian photographer Marco Zanta shared with us these beautiful photographs of the new museum in Bozen designed by Berlin based practice Studio KSV. Take a look at the photoset after the break.

© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta
© Marco Zanta

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Museion in Bozen / Studio KSV" 06 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 23 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=80492>

7 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    the symmetry freaks me out a little. I would prefer the entry to be off centre… perhaps to react to the pedestrian bridge which is split between cyclists and pedestrians…

    Maybe that is what is bugging me… the fact that you have such a powerful central/linear statement being fed by a curvy split entry path…

    anyway, maybe it’s just me.

  2. Thumb up Thumb down 0

    And for me it lack’s a grand vestibule.
    It would suit nicely if the smaller front was a kind of a great porch, and the actual door behind it. The door in the middle is so small it reminds me of Men in Black.

  3. Thumb up Thumb down 0

    we had enough of Asymmetry, it became a sin to design something symmetrical. under these terms this design is bold.

  4. Thumb up Thumb down 0

    I agree with Jakov,

    I’ve seen this project in a few publications and never really took time to look more closely at the images. After seeing these photos, I was pretty disappointed with the relatively small and nondescript door – I mean with such a bold form, you would naturally expect a much more celebrated entrance…

  5. Thumb up Thumb down 0

    But how I know that there inside is a Museum. not a bank or other Institution? It lucks personality allthought unawared by facade-just another building in the street.

Share your thoughts