ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Recreation & Training
  4. France
  5. Sénéchal-Auclair Architectes
  6. 2015
  7. Sport Center “Véronique Pecqueux-Rolland“ Longvic / Dietrich | Untertrifaller Architekten + Sénéchal-Auclair Architectes

Sport Center “Véronique Pecqueux-Rolland“ Longvic / Dietrich | Untertrifaller Architekten + Sénéchal-Auclair Architectes

  • 02:00 - 13 January, 2017
Sport Center “Véronique Pecqueux-Rolland“ Longvic / Dietrich | Untertrifaller Architekten + Sénéchal-Auclair Architectes
Sport Center “Véronique Pecqueux-Rolland“ Longvic / Dietrich | Untertrifaller Architekten + Sénéchal-Auclair Architectes, © Julien Lanoo
© Julien Lanoo

© Julien Lanoo © Julien Lanoo © Julien Lanoo © Julien Lanoo + 13

  • Wood Construction Engineer

    Merz Kley Partner, Dornbirn
  • Concrete Engineer

    Clement, Fontaine les Dijon
  • HVAC+Electric

    Chaleas Ingenierie, Chalon-sur-Saône
  • Cost Management

    Charnay les Macon
  • Acoustic Engineer

    Acoustique France, Chalon-sur-Saône
  • Landscape Planning

    V. Pruvost, Montreuil-sous-Bois
  • More Specs Less Specs
© Julien Lanoo
© Julien Lanoo

From the architect. Public sports centers fulfill an important function within communities, serving as a place to connect, create experiences, and of course participate in sports. In 2012 the competition for the Longvic Sports Center was won by Dietrich│Untertrifaller and Sénéchal-Auclair Architectes, and as a result, on June 2016 the Longvic Sports Centre was officially opened to the public. Clear shapes and defined lines, the interplay between wood and concrete, and copious natural daylight are the key characteristics of this compact and highly energy efficient building.

© Julien Lanoo
© Julien Lanoo
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Julien Lanoo
© Julien Lanoo
Level -1
Level -1
© Julien Lanoo
© Julien Lanoo
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Sport Center “Véronique Pecqueux-Rolland“ Longvic / Dietrich | Untertrifaller Architekten + Sénéchal-Auclair Architectes" 13 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/801859/sport-center-veronique-pecqueux-rolland-longvic-dietrich-untertrifaller-architekten-plus-senechal-auclair-architectes/>
© Julien Lanoo

法国 Longvic 体育中心竞标项目 / Dietrich | Untertrifaller Architekten + Sénéchal-Auclair Architectes