Menjarosa / dooa arquitecturas

© Pepe Pascual Fuentes

Architects: dooa arquitecturas
Location: Torrevieja, ,
Project Team: Asunción Díaz García, Vicente Pascual Fuentes, Miguel Pérez de Sarrió Fraile
Contributors: María Amorós Gonzálvez (engineers), José María Vidal Coves (engineer), Santiago Lloret Fuentes (structure)

Client: Consellería de Educació de la Generalitat Valenciana
Constructor: JOST S.A.
Building Area: 344,24 m2
Project Year: July 2009
Photography: Pepe Pascual Fuentes

© Pepe Pascual Fuentes

Do you remember those unforgettable moments playing with your friends at school in the courtyard? It´s exactly there, in the funniest place, where it´s necessary to build new school’s canteen. The project tries to minimize the playground lost, becoming an extension of the childhood area, able to interact with the children.

© Pepe Pascual Fuentes

A big wall where it’s possible to draw in closes the school’s canteen towards the classrooms. The trees that existed before remain and “enter” in the building through a big glass wall which allows children to have lunch next to the vegetation, in close contact with it.

© Pepe Pascual Fuentes

And why that color? Maybe because of a distant memory of the famous pink salt lakes in Torrevieja, the place where the project is, or maybe just because we “felt” it that way.

Products in this project

Facades: ITALFIM

  • Aluminium expanded mesh lacquered RAL 4010 by ITALFIM

Walls: Bruguer

  • Blackboard paint by Bruguer

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Menjarosa / dooa arquitecturas" 21 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 28 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=65324>

7 comments

Share your thoughts