We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Norwegian Mountaineering Center / Reiulf Ramstad Arkitekter

Reiulf Ramstad Arkitekter, whose National Tourist Route was a finalist for the 2009 Building of the Year Awards, has recently been awarded first prize for an invited competition to design a mountaineering center.  Situated in Norway, the center possesses an expressive geometry that is an artificial interpretation of the site’s mountainous backdrop.   Covered in a uniform surface, the angularity of the form breaks the large mass into a more contextual and scalable entity.   The design intends to give the “existing house a special character that conveys the content with a unique and existing expression” giving the center of Åndalsnes a “one of a kind building.”

More images after the break.

Section
Section
East-West Facade
East-West Facade
South Facade
South Facade
North Facade
North Facade

All illustrations and photos courtesy of the architects.  Be sure to check out previously featured projects by Reiulf Ramstad Arkitekter.

Project Information

Location: Åndalsnes, Møre og Romsdal, Norway Program: Total refurbishment and extension of existing center Project team: Reiulf D. Ramstad, Christian Fuglseth, Atle Leira, Ragnhild Snustad, Christian Dahle, Torunn Steinsheim

Client: Norwegian Mountaineering Center Size: 900m2 Commission type: 1st prize, Invited competition (2009) Status: Planning phase Year: Scheduled completion 2011

Cite:Karen Cilento. "Norwegian Mountaineering Center / Reiulf Ramstad Arkitekter" 14 Jun 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/64326/norwegian-mountaineering-center-reiulf-ramstad-arkitekter/>