We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Longford Community School / Jonathan Clark

Jonathan Clark’s renovation of  the 1960s Longford Community School adds a colorful front for the two storey extension and partial conversion project.  Extending from a lifeless masonry building, the choice of using colourful timber offers a nice contrast with a more aesthetic touch. Timber was chosen because the clients desired that the main material selection include environmentally friendly materials.  The extension includes two classrooms and a fitness center on the ground level, and a library on the first floor. The interior also incorporates the vibrant color palette of the exterior, making the interior feel more “relaxed.”  Aluminium grating panels provide solar control as well as some structural stiffening to the external structure.   For the roof, the timber is clad with silver ‘Trespa’ panels that give the impression of “floating/sliding across the exposed timber roof beams.”

More images after the break.

As seen on weheart

Cite:Karen Cilento. "Longford Community School / Jonathan Clark " 25 Mar 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/53986/longford-community-school-jonathan-clark/>