ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. y+M design office
  6. Beret / y+M

Beret / y+M

  • 01:00 - 31 August, 2014
Beret / y+M
Beret / y+M, © Yohei Sasakura / Sasa no kurasya
© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya

© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya © Yohei Sasakura / Sasa no kurasya © Yohei Sasakura / Sasa no kurasya © Yohei Sasakura / Sasa no kurasya +13

© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya
© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya

From the architect. The planning place is a lot of ten compartments for sale in an area that has an open field surrounded by mountains in Kagawa prefecture at Seto Island Sea where is famous for calm and confortable climate. We planed the house for our client family of four, husband and wife, his mother and their child.

© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya
© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya

The client has two requirements. The 1st is to have covered parking space, the 2nd is living space where client family can keep their privacy. So we supposed the “beret house” that has big roof and the outer moat as a beret cups all over the site.

Floor Plan
Floor Plan

We used semi monocoque structure by shell and timber construction truss that makes “bulky boundary.” The boundary not only keeps client family’s privacy but also provide a feeling of unity that the polyhedral shell encloses all over the site and it realize astylar space to make client family feeling warm.

© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya
© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya

And the boundary also is a buffer zone between inside of the house and outside environment.

© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya
© Yohei Sasakura / Sasa no kurasya

The buffer zone can crossover various direction of people’s line of sight in an effective manner and keep their privacy at the same time. It can be adapted to a variety of uses for their life because the boundary is obscure to reduce the distance between inside and outside of the house. So it can shorten also the mental distance of them more than a normal boundary like a glass board.

Floor Plan
Floor Plan
Cite: "Beret / y+M" 31 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/539445/beret-y-m/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments