PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere

  • 10 Jan 2014
  • Retail Selected Works
Courtesy of Archi@Mosphere

Architects: Archi@Mosphere
Location: , South Korea
Area: 59.0 sqm
Photographs: Courtesy of Archi@Mosphere

Courtesy of Archi@Mosphere

From the architect. When buying eyewear, people consider their eyesight along with the design that can best express their image. This shows that an eyewear is a product that fulfills an individual’s need for accurate function and sensibility for beauty. We found that the sales process of an eyewear is quite similar to designing a space due to these factors.

Courtesy of Archi@Mosphere

Since a finished design that satisfies both the client and designer comes from the ongoing understanding and faith between each , the core of this design was to create an ongoing communication between the staff and the consumers to increase the consumer’s satisfaction.

Diagram 1

So, an atmosphere and special configuration that can provide special and entertaining shopping experiences for the consumers and give the roles of image makers and engineers for the staff was needed. For this, we developed the local characteristics of offices and the pre-existing module system for the walls into a more active element for the second Papyrus series in Kwanghwa Mun, which lead to a space where the displays and sales of products could simply guide the entire atmosphere.

Courtesy of Archi@Mosphere

We expect this new system to create a unique shopping experience and increase purchase satisfaction. Display stands that features every service expectable when encountered with a customer along with maximizing the displayed products, storage space that also has the characteristics of a showcase, lightings that are interconnected with the storage space, and the system table which allows direct contact with the customers while building a strong visual character allowed ongoing communication between the staff and the customers.

Courtesy of Archi@Mosphere

The consumers can shop the eyewear as if appreciating a work of art in a gallery and communicate with the staff as like conversing with acquaintances on a work of art.

Courtesy of Archi@Mosphere

So, an atmosphere and special configuration that can provide special and entertaining shopping experiences for the consumers and give the roles of image makers and engineers for the staff was needed. For this, we developed the local characteristics of offices and the pre-existing module system for the walls into a more active element for the second Papyrus series in Kwanghwa Mun, which lead to a space where the displays and sales of products could simply guide the entire atmosphere.

Courtesy of Archi@Mosphere

We expect this new system to create a unique shopping experience and increase purchase satisfaction. Display stands that features every service expectable when encountered with a customer along with maximizing the displayed products, storage space that also has the characteristics of a showcase, lightings that are interconnected with the storage space, and the system table which allows direct contact with the customers while building a strong visual character allowed ongoing communication between the staff and the customers.

Courtesy of Archi@Mosphere

The consumers can shop the eyewear as if appreciating a work of art in a gallery and communicate with the staff as like conversing with acquaintances on a work of art.

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "PAPYRUS Glasses Shop / Archi@Mosphere" 10 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 22 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=465222>