ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Warehouse
  4. Sweden
  5. Metro Arkitekter
  6. 2013
  7. Warehouse “Magasinet” / Metro Arkitekter

Warehouse “Magasinet” / Metro Arkitekter

  • 01:00 - 16 October, 2013
Warehouse “Magasinet” / Metro Arkitekter
Warehouse “Magasinet”  / Metro Arkitekter, © Rafael Palomo
© Rafael Palomo

© Rafael Palomo © Rafael Palomo © Rafael Palomo © Rafael Palomo +24

  • Architects

  • Location

    Malmö, Sweden
  • Design Team

    Claes R Janson, Rafael Palomo (responsible architects), Mikael Dankull (engineer), Henrik Troedson, Jens Ekander
  • Developer

    Wihlborgs Fastigheter AB
  • Builder

    MVB Syd AB
  • Engineer

    Danewids Ingenjörsbyrå, Mikael Gullberg
  • Area

    7500.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Rafael Palomo
© Rafael Palomo

From the architect. Metro is responsible for the construction and renovation of the warehouse “Magasinet” into modern and flexible office. The warehouse was designed in 1951 by architect Thage Möller and has a unique character thanks to its terraces for direct loading and unloading of boats.

© Rafael Palomo
© Rafael Palomo

The overall design idea can be summarized by three simple principles:

1. EXTENSION.
A simple and stylish glass volume on the roof provide “Magasinet” a new floor plan that takes advantage of the stunning views while giving the building a new character and a stronger profile in the skyline of Malmös harbour.

© Rafael Palomo
© Rafael Palomo

2. ENLARGED WINDOW
The building's new function as a new and modern office requires that the plan gets more and more even light for the new working environments. The windows' height adjustment after floor plan different ceiling heights and provides "the warehouse” an expressive facade facing south. The windows and doors to the terraces opened down to the floor to get a better contact between the inside and outside.

Section
Section

3. NEW COMMUNICATIONS
The stairwell is rebuilt and new elevators installed in the building to accommodate the availability of the building and to create a communication that is better suited to the office environment.

Situation
Situation
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Warehouse “Magasinet” / Metro Arkitekter" 16 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/437928/warehouse-magasinet-metro-arkitekter/>
Read comments