Pavilion at Aventura Park / PARATELIER

General view of the pavilion in its wild context © Leonardo Finotti
General view of the pavilion in its wild context © Leonardo Finotti

Architect: PARATELIER – Leonardo Piella
Landscape: GLOBAL – Joao Gomes da Silva, Sofia Raichande
Structure: Adao da Fonseca – Pedro Morujao
Electrical engineering: ACRIBIA, Engenheiros Lda – Joana Andrade
Contingency plan: Tabique, Engenharia Lda
Contractor: Toscca
Date: 2007-2009
Client: Camara Municipal Almada
Photographer: Leonardo Finotti

Architecture photographer Leonardo Finotti shared with the recently completed Pavilion at Aventura Park, in Charneca da Caparica, . The pavilion was designed by the portuguese office PARATELIER (Leonoardo Piella).

As you can see on the photos, the wooden skin hides the connecting pieces, producing a very light image from the outside, almost as if the heavy roof was only supported by these wooden panels barely connected.

More photos after the break.

View of the long facade with the back door-wall closed © Leonardo Finotti
View of the long facade with the back door-wall closed © Leonardo Finotti
View of the long facade with both sides closed © Leonardo Finotti
View of the long facade with both sides closed © Leonardo Finotti
General view of the wooden pavilion © Leonardo Finotti
General view of the wooden pavilion © Leonardo Finotti
General view of the pavilion through the pine-trees forest © Leonardo Finotti
General view of the pavilion through the pine-trees forest © Leonardo Finotti
Access facade with the front door-wall closed © Leonardo Finotti
Access facade with the front door-wall closed © Leonardo Finotti
Access facade with the front door-wall partially opened © Leonardo Finotti
Access facade with the front door-wall partially opened © Leonardo Finotti
Moving system detail in the entrance © Leonardo Finotti
Moving system detail in the entrance © Leonardo Finotti
View of the central space with the left wall-door opened © Leonardo Finotti
View of the central space with the left wall-door opened © Leonardo Finotti
View of the central space © Leonardo Finotti
View of the central space © Leonardo Finotti
View of the central space. The wall-doors leaves a shadow patter © Leonardo Finotti
View of the central space. The wall-doors leaves a shadow patter © Leonardo Finotti
Perspective of the corridor from the restroom area © Leonardo Finotti
Perspective of the corridor from the restroom area © Leonardo Finotti
Cite: "Pavilion at Aventura Park / PARATELIER" 13 Nov 2009. ArchDaily. Accessed 22 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=40885>