the world's most visited architecture website

Paulo Rolo House / Inspazo Arquitectura

  • Architects: Inspazo Arquitectura
  • Location: Sintra, Portugal
  • Design Team: Wilson Tafula, Hugo Ferramacho, Sofia Malveira, Daniela Silva, Vanessa Ribeiro, Sérgio Guedes
  • Area: 280.0 sqm
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Cátia Mingote

© Cátia Mingote © Cátia Mingote © Cátia Mingote © Cátia Mingote

  • Structural Engineer: Carlos Saraiva, Isabel Saraiva
  • System Engineer: Eliseu Cristino
© Cátia Mingote
© Cátia Mingote

From the architect. The proposed volume arises from the interaction of three independent blocks, oriented to better enjoy the patio.

© Cátia Mingote
© Cátia Mingote

The interior noble spaces were oriented between East and West, intending in this way to create a direct relationship with the outside world, enhance solar gain and therefore create a habitable space with great visual permeability.

The color and materials used aim at the integration with the surrounding volumes, proposing only the use of color as a reflection of the materials themselves, where white and gray give the desired continuity between the existing and proposed.

First Floor Plan
First Floor Plan
Cite:"Paulo Rolo House / Inspazo Arquitectura" 30 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <>