We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Children’s Recreation Centre / AIR Architecture

  • Architects: AIR Architecture
  • Location: Pierrelaye, 95, France
  • Architects:   AIR / Cyrille Hanappe & Olivier Leclercq
  • Architects In Charge:  Estelle Nicod, William Loupias
  • Client:  City of Pierrelaye
  • Budget: € 2,631,000
  • Constructed Area: 1,521 sqm
  • Area: 5250.0 sqm
  • Project Year: 2008
  • Photographs:  David Boureau

©  David Boureau ©  David Boureau ©  David Boureau ©  David Boureau

From the architect. The children’s recreation centre is located in a small rural town in the midst of agricultural warehouses. The plan takes into account the particular layout of the site: the building can be accessed only through a narrow path that stretches into it.

©  David Boureau
©  David Boureau

The main structure follows and reinforces this urban pattern, thereby becoming an articulation, a filter between the town and the domain reserved for chidren. Seen from the street, the edifice blends in with other buildings thanks to a single volume enterely covered with mechanical tiles. On the other side, small coloured houses of varying shapes open onto the garden designed for the children.

©  David Boureau
©  David Boureau
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Children’s Recreation Centre / AIR Architecture" 11 Nov 2009. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/40323/children%25e2%2580%2599s-recreation-centre-air-architecture/>