ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Taiwan
  5. DL Design/TL Architects & Associates
  6. 2012
  7. Re-born House / DL Design/TL Architects & Associates

Re-born House / DL Design/TL Architects & Associates

  • 01:00 - 3 July, 2013
Re-born House / DL Design/TL Architects & Associates
Re-born House / DL Design/TL Architects & Associates, Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO
Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO

Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO +28

  • Architects

  • Location

    Taipei, Taiwan
  • Architect in Charge

    Dolly Lin
  • Design Team

    Dolly Lin, Fidi Feng, Jimmy Chen, Rock Chiu, Aki Tang, Chloe Chen, Stephen Strugala
  • Area

    750.0 sqm
  • Project Year

    2012
Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO
Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO

From the architect. DL Design/TL Architects & Associates completed The Re-born House in 2012. The house is located in the Yang-Ming Mountain, the natural environment that is located near the central city of Taipei, Taiwan. 

Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO
Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO

The original house was built 40 years ago. The principal, Dolly Lin, and the team only retained its original structure and re-constructed all other parts, and transformed the house into a project that integrates modern technology. 

Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO
Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO

There is a famous Chinese idiom “yīn dì zhì yí” which means to apply appropriated methods according to the surrounding conditions. The humidity and coldness in the mountain were the main challenge while designing the house. The design team applied and considered modern construction techniques and sustainable methods during the design process. The house was designed as an experimental project to sustain in the unpredictable mountain weather. To use and construct double walls, double paned windows and an additional underground level is an insulation to isolate the damp and freeze from the ground earth in cold seasons. There is daylight and ventilation function by opening windows, so the house doesn’t need any artificial lighting during daytime before 5pm. The skylight also permits light and fresh air into indoor for natural air circulation. Energy conservation is one of the main concepts during the design process.

Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO
Courtesy of DL Design/TL Architects & Associates/HY KO

The exterior stone panel pattern provides an illusion of vertical extension. On the ground floor, Dining room and living room have floor to ceiling height openings to blur the boundary between interior and exterior spaces. The staircase is the core circulation of the house which connects three levels. Sun light from skylight to staircase is playing shadow during daytime. The top floor is a multi-function room that provides a great view of the mountain nature.

First Floor Plan
First Floor Plan
Cite: "Re-born House / DL Design/TL Architects & Associates" 03 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/392731/re-born-house-dl-design-tl-architects-and-associates/>
Read comments
Read comments