Frame / UID Architects

  • 25 Jun 2013
  • Featured Houses Selected Works
© Hiroshi Ueda

Architects: UID Architects
Location: Hiroshima,
Architect In Charge: Keisuke Maeda
Area: 57 sqm
Year: 2012
Photographs: Hiroshi Ueda

Consultants: Yasutaka Konishi, Takeshi Kaneko, Toshiya Ogino
General Contractor: Hotta Construction
Site Area: 132.23 sqm

© Hiroshi Ueda

The house aim the space such as one integral room which is a 7m×7m+X.There are Bedroom and guest room, wash room and bath room in the ground floor , also LDK and study room on second floor because of referencing around site environment surrounded 3ways. Basically the house is designed like one integral room which is 7m×7m while considering to make each space as small as possible.

© Hiroshi Ueda

In addition that, the yard space set to road which connect to outside as extension of interior wall. Therefore we can feel the extra space more than physical extent space. Furthermore by setting this wall, it can connect to outside of area smoothly as ensure the privacy. On the second floor, it could be possible to get lighting inside without affection by around site environment from the top light which exists north to south.

© Hiroshi Ueda

Regarding yard, we can feel south side lightning from LDK to study room integrally by setting yard on north to south. And also it could be comfortable study room owing to constant sunlight of north direction by locating study room to north side. In this house It’ s able to live as feeling gentle breeze and daily under the natural sunlight as much as possible in interior room.

Axon
Cite: "Frame / UID Architects" 25 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=389172>
  • Croco Dile

    A nice minimalistic house.

  • Iikka

    The way they integrated the dining table with the kitchen counter at one height – using a hidden step down into the food prep area to make it ergonomic – is brilliant in its simplicity. So much nicer than having a clumsy step in the counter top itself to lower it to dining table height. It also makes the whole island lower on the living room side, which opens up the space above it. Well done!