We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Healthcare Center / José Soto García

  • Architects: José Soto García
  • Location: Calle Pizarro Prolongación, Jerez, Cádiz, Spain
  • Architect in Charge: José Soto García
  • Constructor: Itaca Construcciones Sociedad Cooperativa Andaluza
  • Area: 62557.0 sqm
  • Photographs: Imagina2

© Imagina2 © Imagina2 © Imagina2 © Imagina2

© Imagina2
© Imagina2

From the architect. The building is on one level, slightly elevated above the ground level and easily accessible for wheelchair users.

© Imagina2
© Imagina2

Next to the main entrance, and leading the building to the public road, are located the administrative offices and the lobby, while the building inside has two bands, of spaces functionally complemented. So this zoning is divided into:

© Imagina2
© Imagina2

Band of users common areas
South-facing, it is mainly composed of the living room and dining room, but also houses an occupational therapy room and doctor's office. Assumes major communications within the building, with tangential tours to both areas.

© Imagina2
© Imagina2

Band services
It’s the northwest area of the building, more compartmentalized, with different rooms such as toilets, physiotherapy room or kitchen job. Control and wardrobe staff, also in this field, are more associated to the main entrance of the building. There is a secondary access in this band that solves the entry of materials or food, while serving as an alternative emergency exit.

Floor Plan
Floor Plan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Healthcare Center / José Soto García" 07 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/383634/centro-de-estancia-diurna-jose-soto-garcia/>