We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Colico Workshop / Cavagnaro Rojo Arquitectos

Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos

  • Construction: Don Chalva
  • Structures: Cavagnaro-Rojo
  • Materiality: Pine wood
  • Budget: 9 UF per sqm
Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos
Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos

From the architect. The assignment consists of developing a workshop for an artist, along with a bedroom and a bathroom.

As the budget was very limited and the distance to the site made a regular monitoring difficult during construction, we proposed a very simple volume, with local materials and easy construction, that takes advantage of the resources and building traditions of the place.

Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos
Courtesy of Cavagnaro Rojo Arquitectos

The lot, with a considerable slope, raises two necessary orientations to consider: one can see the lake to the south, and the mountains to the east.

Thus, the volume opens towards both views, particularly to the south, as the workshop requires a more uniform light.

Plan / Section
Plan / Section
Cite:"Colico Workshop / Cavagnaro Rojo Arquitectos" [Taller Colico / Cavagnaro Rojo Arquitectos] 14 May 2013. ArchDaily. (Trans. Jordana, Sebastian) Accesed . <http://www.archdaily.com/372071/colico-workshop-cavagnaro-rojo-arquitectos/>