ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Dental Clinic
  4. Spain
  5. Sergi Pons
  6. 2012
  7. Dental Clinic in Torrelles / Sergi Pons

Dental Clinic in Torrelles / Sergi Pons

  • 01:00 - 8 May, 2013
Dental Clinic in Torrelles / Sergi Pons
Dental Clinic in Torrelles / Sergi Pons, © Adrià Goula
© Adrià Goula

© Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula + 9

  • Architects

  • Location

    Torrelles de llobregat, Barcelona, Spain
  • Builder

    GdR (Grup de reformes)
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Adrià Goula
© Adrià Goula

From the architect. We have found a space located on the first floor of a two-storey building in Torrelles de Llobregat, a town near Barcelona. We have at our disposal the main facade with a lot of light and large windows and the rear facade which contains a wall where no restrictions apply.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The first decision is to place all the service elements to the rear area and tokeep the main elements relating to the treetops and light.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The strategy of the project is to steer away from completely closed airtight boxes of translucent glass and experimint with clear crystals, translucent curtains and windows that visually connect all the different workspaces,while maintaining the elements of privacy which are required in a dental clinic.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

This strategy is not only used in order to achieve a greater and clearer perception of space, but to encourage working relationships between the cubiciles, which are designed to act as multifunctional spaces.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

For the waiting room, iron tubular structures have been designed.These iron tubes which tie in perfectly with the seats also serve as magazine racks.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The pine wood lined walls in the hallway and in the cubiciles create a relaxed and welcoming atmosphere.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The translucent crystals support the semiologyof the clinic. The stained concrete floors create a neutral and aseptic atmosphere contrasting with the warmth of the pine.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Dental Clinic in Torrelles / Sergi Pons" 08 May 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/369969/dental-clinic-in-torrelles-sergi-pons/>
Read comments
Read comments