Gull / Alfredo Resende Arquitectos

© Luis Ferreira Alves

Architects: Alfredo Resende Arquitectos
Location: Porto,
Design Team: Alfredo Resende, João Resende
Area: 470 sqm
Year: 2013
Photographs: Luis Ferreira Alves

© Luis Ferreira Alves

The new and innovative space, gathering three functional  – yet distinctive – complementary areas, is integrated in a recent renovated building. All combined – sushi restaurant, bar and lounge – maintain a singular, orientated philosophy, becoming a reference on space, lightning effects and ambiance.

© Luis Ferreira Alves

Attempting to escape the traditional japanese setting, the final piece is an innovative, attractive, confortable and contemporary one.

© Luis Ferreira Alves

The heterogeneous entanglement – apparently functionally incompatible – was a major endeavour since the very first day. From the materials chosen up to the connectivity and balance between spaces, all was arranged in a way to make them complimentary and dynamic.

Sections

The space includes three floors elevated from the street level. The entrance, made through a staircase, synthesizes all ambiances one can find in each area inside. The staircase symbolizes Gull’s brand, where the access to the lounge, bar and restaurant is made at the end of it.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Gull / Alfredo Resende Arquitectos" 19 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 29 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=361935>