Sede Geacam / dra arquitectos

© Miguel Souto

Architects: dra arquitectos
Location: Cuenca,
Architect In Charge: Dra. Diaz Romero
Promotor: GEACAM SA
Area: 6,504.37 sqm
Year: 2010
Photographs: Miguel Souto

© Miguel Souto

The project is part of a set of actions to get an attractive and sustainable space. On a plot in the steep terrain, we adapt to it with molded shapes as three volumes that save the unevenness. The landscape is introduced into the building through attractive elongated courtyards which could guide the various offices of the offices by a north-south orientation logic and save the terrain variations between the two access roads.

© Miguel Souto

In the place it is moldelan three volumes, of different heights, interconnected and that adapt to the terrain around courtyards, which are arranged in stripes that distribute and serves to differentiate the program, placing on the ground floor uses more public, among which includes a nursery for the children of workers, and the remaining plants own uses of the Ministry. The parking is accessed from the highest point of avoiding street digging a basement and thus lowering costs. Are proposed in addition to the existing uses in the program, such as environmental education classroom may be used independently of the rest of the building.

© Miguel Souto

The three pieces seek dialogue with the uniqueness of the environment and adapt to their responsibilities and landscaping techniques.

© Miguel Souto

This is a project solved in gardens while compact to avoid energy losses, unified by groundcovers.

© Miguel Souto

Sustainable development is one of the most important aspects of the project:with the green roof, the concrete wall to combat energy losses in basin, wood enclosure with having sustainable operating certificate, flush valves on toilets, use renewable energy, the study of thermal regulation in the building with natural ventilation through “ventilation shafts”, optimizing natural light and especially the zenith of its relevance to the work spaces, show greater commitment environment with the techniques available in the market.

© Miguel Souto

We propose a building, which also serve for the various programs is for the environmental awareness of citizens, in which people who work observe the landscape. It also proposes a space where the natural elements merge with space for daily life.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Sede Geacam / dra arquitectos" 28 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 03 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=351107>

0 comments

Share your thoughts