BoZen Bar / Central Arquitectos

© Joao Morgado

Architects: Central Arquitectos
Location: , Portugal
Area: 465.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Joao Morgado

Client: Bô Zen
Engineer: Alcepi Engenharia
Electric: Silfa Energia

© Joao Morgado

The challenge proposed was to design a Bar located in a preexisting building whose concept was to create a space with the characteristics of a private living room.

The project explores the creation of a noble and refined place with a strong oriental inspiration.

© Joao Morgado

A mixture of noble materials such as marble, wood and gilt metal combined with a palette of warm colors and textured fabrics offers a cozy and comfortable ambient.

A monumental hall marks the entrance with a contemporary style and leads to the living room of the bar.

The use of mirrors reflects the ceiling ́s delicate decorative and other architectural details of the interior environment.

© Joao Morgado

The design of the ceiling comes from a reinterpretation of an oriental motif, standardized by a module that materializes a delicate mesh strongly emphasized by indirect lighting application.

The lighting has been designed to reflect and accentuate the elegance of the space.

The bar space transports you to a warm environment where a fascinating blend of traditional and contemporary evocative elements lead the client to a private living room.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "BoZen Bar / Central Arquitectos" 15 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 29 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=344579>

3 comments

Share your thoughts