Baisha Wan Beach and Visitor Centre / Wang Weijen Architecture

Courtesy of Wang Weijen Architecture

Architects: Wang Weijen Architecture, Northern Space Design Company
Location: ,
Area: 5657.0 sqm
Year: 2007
Photographs: Courtesy of Wang Weijen Architecture

Courtesy of Wang Weijen Architecture

Working with the contours along the landscape terrain, the design response to the strong wind and sand in winter, as well as the intense sunlight in summer.

Courtesy of Wang Weijen Architecture

Looking carefully into the surrounding contexts and datum levels, the design reuse the structure of an existing building, extended it through slanted slabs into the new additions, connecting the building to the sloped ground and reduces the level differences created by the retaining wall.

Courtesy of Wang Weijen Architecture

Large pieces of tilted roof-slabs against the north wind open up sea views for the building while allows natural greens growing in the south facing slopes, while smaller pieces of roofs carefully open up toward the south moderating natural light into the interior programs inside.

Courtesy of Wang Weijen Architecture

By providing shadings for the naturally ventilated semi-outdoor spaces facing the sea where visitors’ activities take place, the design with undulating rooftop not only integrates with the topography, but also changes the traditional binary relationship between landscape and architecture.

First Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Baisha Wan Beach and Visitor Centre / Wang Weijen Architecture" 23 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=335426>