We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Studio House / fabi architekten bda

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

© Herbert Stolz © Herbert Stolz © Herbert Stolz © Herbert Stolz

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

From the architect. A house like an archetype. As a prelude to the castle "Schönberg" (12th century) at the Wehrgraben - site of a former guard house.   The house consists of two building volumes - one homogeneous, black saddle roof building lying turned and cantilevered on a white flat roof box. A minimal intrusion into the hillside topography.

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

 The volumes open up targeted to the natural space, the forest. The buildings to the sorroundings shine quiet and conciseness– unambiguity. Diving into the slope the visitor develops the house over an underground wardrobes-/ reception room – is soaked up through the ray of light over a free overhanging stairs. 

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

Above: One-room for working, thinking, talking, eating, celebrating, relaxing,…..result of the failure of all irrelevancy – minimum. In the evening retreat into the belly of the house for cleaning, relaxing and sleeping.  Always accompany of the look in the nature room - diminution.   Pure geometric out of lively material – monolithic with penetration.   

© Herbert Stolz
© Herbert Stolz

On the Outside: granite crushed stone following the topography – of rough till fine – black aspahlt as a back gear. Sufficiency and respect for the place are the aims of buliding the future. 

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Studio House / fabi architekten bda" 04 Feb 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/327496/studio-house-fabi-architekten-bda/>