We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

In Progress: Sambade House / Spaceworkers

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

Architects: Spaceworkers Location: Penafiel, Porto, Portugal Architects In Charge: Henrique Marques, Rui Dinis Collaborators: Sérgio Rocha, Rui Miguel, Rui Rodrigues Project Year: 2012 Photographs: João Morgado Fotografia de Arquitectura

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

A pure volume of rectangular base, is put on the land and opens onto the green landscape. A volumetric purity, desired by the customer, is who sets the tone for the project.

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

The act of inhabiting unfolds so throughout the volume of concrete, pure, raw, just sitting waiting to grow old with each passing day. 

Sections 01
Sections 01
Cite:Sebastian Jordana. "In Progress: Sambade House / Spaceworkers" 13 Sep 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/270651/in-progress-sambade-house-spaceworkers/>