We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Nursery "Les Parellades" / Pich‐Aguilera Architects

  • Architects: Pich‐Aguilera Architects
  • Location: Sant Pere de Ribes, Barcelona, Spain
  • Authors: Felip Pich-Aguilera Baurier
  • Project Director: Ute Muncheberg
  • Area: 499.9 sqm
  • Project Year: 2009
  • Photographs: Simón García

© Simón García © Simón García © Simón García © Simón García

From the architect. The area is situated in the center of Sant Pere de Ribes, with no slope topography, bordering a national road.

© Simón García
© Simón García

The building is lined with the north south orientation making the maximum of the classroom orientated towards the south. In the East and West sides the rest of the functional systems can be found.

© Simón García
© Simón García

The main access is on the eastern side. This access is produced through the area of the porch which can be closed with sliding doors just in case. It also can be used as an indoor playground, apart of the actual need of the space.

© Simón García
© Simón García

All the classrooms have their own exterior spaces, the playgrounds of the southern side are the basic service to the classrooms and all large green space to the north it’s the outside space for he kids, its extension allows the interior space give a expression of independence.

© Simón García
© Simón García

An industrialized constructive system makes the volume of the inside, four turns held up by large bars allow to identify the inside area and gives singularity in the nursery. A set of transfused and transparent materials, as well as constructive systems that integrate the vegetation configure the exterior walls.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Nursery "Les Parellades" / Pich‐Aguilera Architects" 23 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/264602/nursery-les-parellades-pich%25e2%2580%2590aguilera-architects/>