Ristorante LaCucina / Archiplan Studio

  • 06 Aug 2012
  • Hotels and Restaurants Selected Works
© Gianni Basso / Vega Mg

Architects: Archiplan Studio
Location: , Italy
Project Year: 2011
Photographs: Gianni Basso / Vega Mg

Project Area: sqm
Collaborators: Elia Pavesi, Nicola Pianori

The project involvesthe renovation ofan existing spacelocatedin the historiccity of Mantua,and itsconversioninto a restaurant. By meansof the spatial organization,usedmaterials andfurnishings,the project translates all the issues related to thedomestic dimensionof”stare a tavola” (dining).

© Gianni Basso / Vega Mg

Allusedfurnitureas benches,stools, tables,servingcounter, sink, toiletand incandescent lampshave been custom designed, only exceptions beingthe Porro seatsandled lighting(from I LED).

© Gianni Basso / Vega Mg

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Ristorante LaCucina / Archiplan Studio" 06 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=260028>