We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Bloomberg / Jump Studios

Courtesy of Jump Studios Courtesy of Jump Studios Courtesy of Jump Studios Courtesy of Jump Studios

From the architect. We were commissioned by Bloomberg to create an installation at their Finsbury Square headquarters, as part of their ongoing arts program. We were given a space over three consecutive floors and the brief was open, with the only stipulation that the design must be useful and accessible to staff. In response, we proposed a tree, broken down into three parts, that appears to rise through the floors, forming meeting and social opportunities at each level.

Courtesy of Jump Studios
Courtesy of Jump Studios

The trunk acts as a private nook or enclosure, the branches form a thicket with integral benches, and the canopy is made up of more informal soft-foam parts for lounging. The idea was born out of a desire to temper Bloomberg's massively technological and frenetic environment of TV screens, monitors and audio broadcasts.

Courtesy of Jump Studios
Courtesy of Jump Studios

Apart from conveying the right message visually, the tree has a functional purpose too, slowing activity down, section-by-section, and providing a series of spaces and furniture elements for people to meet around, escape into, or just chill out on.  

Courtesy of Jump Studios
Courtesy of Jump Studios
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Bloomberg / Jump Studios" 27 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/257881/bloomberg-jump-studios/>