DJ House / [i]da arquitectos

  • 06 Jul 2012
  • Houses Selected Works

© Joao Morgado
Architects: [i]da arquitectos
Location: Carcavelos, , Portugal
Design Team: Ivan de Sousa, Inês Antunes
Project Year: 2012
Project Area: 283.81 sqm
Photographs: Joao Morgado

A central patio divides the house into two parts and organizes the interior spaces: on the west side, an open horizontal space to the garden receives the dining room and the kitchen; on the east side, a vertical space, located at a lower level in relation to the public route to ensure domestic privacy, receives the living room.

© Joao Morgado
Large apertures establish the contact between interior and exterior. In the horizontal space the relationship is made by the continuity with the garden while in the vertical space is the blue sky that dominates the entire landscape.

© Joao Morgado
The private areas, one suite and two bedrooms, are located in the upper level as well as the access to the roof terrace.

© Joao Morgado
The simplicity of the facades contrasts with the complexity of the different spaces of the house.

Plan

The white wall surfaces and the gray shades of the floors give a unit character to the entire construction.

Cite: "DJ House / [i]da arquitectos" 06 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 28 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=251995>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down +1

    Look nice, but doesn’t look like a home…it’s more like a museum where you can’t touch, can’t sit or can’t live…

Share your thoughts