We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Naver Line Square

  • Architects: Urbantainer
  • Location: South Korea
  • Design Team: Jiwon Baik, Younjin Jeong, Gayoung Lee, Sujung Lee, Hyeseong Lee
  • Construction: Urbantainer Co.
  • Client: NHN Corp.
  • Area: 24.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Courtesy of Urbantainer

Courtesy of Urbantainer Courtesy of Urbantainer Courtesy of Urbantainer Courtesy of Urbantainer

Concept : "Delivery BOX"

On May 2012, a giant international post box was delivered to 2012 Yeosu Expo’s site. This oversized shipment box is Urbantainer's visualization of globalism. The box is an interactive offline experience project for showcasing LINE, Naver's smart phone messenger app. 

Courtesy of Urbantainer
Courtesy of Urbantainer

The box's interior is designed using pop-up boxes that transform the traditional 2D interface of a smart phone application into a 3D spatial experience. Every interior detail, including the furniture and signage were built with cardboard materials to emphasizes the shipment box concept. Visitors are able to walk into this giant box and experience LINE in real-life space. 

Courtesy of Urbantainer
Courtesy of Urbantainer

The three main elements of this offline experience are LINE's "Friends management system”, "Sticker Chatting", "Weather helper & Japanese translator" features. These three experiences work together and tell a story. LINE's human-sized sticker characters guide visitors to install the app, become their LINE friends and offers sticker chatting tutorials. The smart bot feature helps with weather and Japanese translation. Lastly, a pop-up world map visualizes LINE's worldwide usage along with a commercial film advertisement from Naver.  

floor plan
floor plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Naver Line Square" 03 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/250108/naver-line-square-urbantainer/>