Baidu Science and Technology Campus / ZNA Architects

Courtesy of ZNA Architects

The overall campus planning strategy for the Baidu Science and Technology Campyus by ZNA Architects consists of the ecological park and circular main street. By consolidating the green space, they try to achieve the maximized building boundary, to benefit from the surrounding park view while creating a grand gesture for the park. Additionally, to create a highly efficient and flexible office space, they designed a unique but diverse circular main street, to connect different work spaces, such as study, meeting, leisure, recreation and F&B area to form a community center. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of ZNA Architects

This solution for the ecological park not only serves for the self recognition of the Baidu staff to Baidu team, also conveys the expectation of the general public to the image of Baidu for the society. The ring around the sunken garden forms a botanical garden can provide the experiences of different scene in different seasons. At the same time, this is a show piece of eco technology in landscape.

Courtesy of ZNA Architects

Along this circular street, we allocate a variety of workspaces and sharing resources, while concentrating on the gathering and collaboration, as well allow for flexibility and adaptation, thus a highly efficient project team restructures and internal communication is encouraged by this building planning strategy.

Architects: ZNA Architects
Location: ,
Client: Baidu, Inc.
Site Area: 6.5 ha
Building Area: 170,120 sqm
Status: Competition
Year: 2011

 

Cite: Furuto, Alison. "Baidu Science and Technology Campus / ZNA Architects" 15 May 2012. ArchDaily. Accessed 23 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=234311>