Soares dos Reis School of Arts / Carlos Prata + Nuno Barbosa

© Luís Ferreira Alves

Architects: Carlos Prata +
Location: Rua do Major David Magno, Porto, Portugal
Collaborators: Catarina Bianchi Prata, Claudia Monteiro, Claudia Velho, Gisela Lameira, Gonçalo Magalhães,Gonçalo Silvano, Joana Mendes, Sara Almeida
Total area: 15,108 sqm
Costing: 12,396,620€
Photographs: Luís Ferreira Alves, Francisco Piqueiro, Foto Engenho

   

© Francisco Piqueiro

The intervention consists on changing the current location of the artistic secondary school “Soares dos Reis” to the premises of the Secondary School Oliveira Martins. The existing space between the preserved volumes allowed for the addition of two new ones, these include Workshops, Library and Multi Purpose Class Room. These volumes are all connected by a distribution gallery, idealised as a “learning street”.

section 01

Access to the school is done via this gallery, which may have free or restricted access to certain areas, depending on the scheduled calendar. The school entrance is marked by a new volume that creates a new covered outdoor area and also complements the existing body. This creates a renovated welcoming experience, as well as solves the nocturne degree entrance turn to the building.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Soares dos Reis School of Arts / Carlos Prata + Nuno Barbosa" 19 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 27 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=227563>

2 comments

Share your thoughts