We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Oasis Cancer Care Center / WE Architecture

Courtesy of WE Architecture
Courtesy of WE Architecture

Located in close proximity to the regional Hospital in Næstved, Denmark, the new Oasis Cancer Care Center, designed by WE Architecture, will help anyone affected by cancer through professional help in exceptional buildings specifically designed for this. In order to create a building inspired by the model of healing architecture, the Cancer Care Center was designed as an introvert building, opening up towards two inner courtyards. More images and architects’ description after the break.

The surroundings of the oblong site are mainly characterized by a highly trafficked road to the east and outdated 60’s buildings belonging to the hospital. From the street, the building materializes as a four sided polygon covered by a soft landscape of explosive greenery. From the interior, the building appears as a transparent yet intimate space where the green gardens are incorporated in the indoor spaces.

Courtesy of WE Architecture
Courtesy of WE Architecture

Internally, the functions are divided into 3 parts. The “living room” is placed between the two courtyards and serves as the main space of the center. The two remaining parts, the public functions and the administration part, are organized as loops around the courtyards, ensuring constant contact to the green gardens in the corridors. Architects: WE Architecture Location: Næstved, Denmark Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Nora Fossum, Rasmus Røgen, Justin Cua, Karen Shiue, Kristian Hindsberg, Lasma Grigone, Casper Berntsen, Nina Lundager Jensen, Mantas Vilkelis Client: Kræftens bekæmpelse & Realdania Status: Invited competition Year: 2012 Visualizations: Luxigon

Courtesy of WE Architecture
Courtesy of WE Architecture
Cite:Alison Furuto. "Oasis Cancer Care Center / WE Architecture" 13 Mar 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/215397/oasis-cancer-care-center-we-architecture/>