Refurbishment of a Paris Apartment / SWAN Architectes

© MVDA™ - Maxime Vantorre

Architect: SWAN Architectes
Location: , France
Surface: 71 sqm Shab
Budget: 110,000 € HT
Project Year: 2011
Photographs: MVDA™ – Maxime Vantorre

© MVDA™ - Maxime Vantorre

On the 5th floor of a Parisian 19th century housing building, an apartment is entirely re-designed to make a home for an art lover.

© MVDA™ - Maxime Vantorre

Initially partitioned into a series of small rooms, the dwelling space is now wide open, emphasizing the east/west orientation axis that allows natural light to spread in all day long from side to side. The former dividing wall is stripped down to reveal its plain wooden structure, creating a filter between the dining room and the living room. The open kitchen faces a wall sculpted by cupboards and framing welcoming International Klein Blue niches for the beloved art pieces of the owner.

plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Refurbishment of a Paris Apartment / SWAN Architectes" 24 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 19 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=211168>