Spiral Gallery Ⅱ / Atelier Deshaus

© Shu He

Architect: Atelier Deshaus (Liu Yichun / Chen Yifeng)
Location: Tianzhu Rd, Jiading New Town, , China
Project Team: Chen Yifeng, Liu Yichun, Li Jun
Project Area: 560 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Shu He, Yao Li, Su Shengliang

© Shu He

Using a spiral is to give the different ways of “open” and “close” between the ground floor and upper floor: the ground floor is back towards the courtyard and slightly lower than the ground, while the upper floor faces outward to the open landscape. And the interior staircases on the both sides of the spiral accomplish the system of the circle of spaces, which also provide the complete experience of a constantly commutative cruise between the “open” and “close”. The alternate space of the different floors strengthens the different ways to view in a visual form. Here, the way to view is exactly the way to use the building.

© Shu He
© Shu He
site plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Spiral Gallery Ⅱ / Atelier Deshaus" 03 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 29 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=211023>