We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Reflections / Daniel Libeskind

  • Architects: Daniel Libeskind
  • Location: Keppel Bay Vista, Singapore
  • Architects: Studio Daniel Libeskind
  • Architect Of Record: DCA Architects PTE LTD
  • Mechanical/Electrical/Plumbing Engineer: Beca Carter Hollings&Ferner (S.E.Asia) Pte Ltd
  • Civil Engineer: T.Y. LIN International
  • Landscape Architect: Hargreaves Associates + Sitetectonix
  • Client: Keppel Land International
  • Area: 2.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Courtesy of keppel bay pte ltd-a, SDL, Courtesy of VMW Obilia

Courtesy of  keppel bay pte ltd-a Courtesy of  keppel bay pte ltd-a Courtesy of  keppel bay pte ltd-a Courtesy of  keppel bay pte ltd-a

From the architect. Prominently situated at the entrance to Sin¬gapore’s historic Keppel Harbor, Reflections at Keppel Bay is a two-million-square-foot residential development comprised of 6 high-rise towers ranging from 24 and 41 stories and 11 low-rise villa apart¬ment blocks of 6–8 floors-- a total of 1,129 units.

Courtesy of  keppel bay pte ltd-a
Courtesy of keppel bay pte ltd-a

The series of high-rise undulating towers is the focal point of this project. These sleek curving forms of alternating heights create graceful openings and gaps between the structures allowing all to have commanding views of the waterfront, Sentosa, the golf course and Mount Faber.

Courtesy of  keppel bay pte ltd-a
Courtesy of keppel bay pte ltd-a

The design is composed of two distinct typologies of housing; the lower Villa blocks along the water front and the high-rise towers which over look them set just behind. The artful composition of ever shifting building orientations, along with the differing building typologies, creates an airy, light-filled grouping of short and tall structures. These ever shifting forms create an experience where each level feels unique as it is not in alignment with either the floor above or below. No two alike residences are experienced next to one another or seen from the same perspective; the result of this design is a fundamental shift in living in a high-rise where individuality and difference is not sacrificed.

Courtesy of  keppel bay pte ltd-a
Courtesy of keppel bay pte ltd-a

The project was completed in December 2011 and is the recipient of the BCA Green Mark Gold Award from Singapore’s building and construction authority.

Courtesy of  keppel bay pte ltd-a
Courtesy of keppel bay pte ltd-a
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Reflections / Daniel Libeskind" 22 Feb 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/210036/reflections-daniel-libeskind/>