Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez – ​De La Fuente Arquitectos

© Fernando Alda

Architects: Gutiérrez – De La Fuente Arquitectos  – Natalia Gutiérrez Sánchez y Julio de la Fuente Martínez
Location: ,
Client: Navarra de Suelo Residencial, S.A. Gobierno de Navarra.
Gross floor area: 1.047,78sqm.
Completion: 2011
Photographs: Fernando Alda

   

© Fernando Alda

The Multipurpose Centre of the Valle de Salazar is a initiative of the Government of Navarra framed within the Strategic Development Plan of the Pyrenees, designed to give the Valle a joint center for business and public facilities to centralize services to businesses and the community.

The Centre is an activation node to Valle de Salazar scale, which is the scale of its lineal infrastructures (Salazar River and the NA-178 road), so that the building is considered an INFORMATIONAL LANDMARK that stands out ON THE EDGE OF THE ROAD in order to reach the principal goal: IDENTITY AND VISIBILITY.

drawing

The program comprehends public functions (multipurpose room and public administration of the Valle) and the commercial and industrial ones (production plants, warehouses and retail spaces) through a TYPOLOGY which works out with a sequence of three stripes, with a changing section and very flexible for future functions and transversal connections.

The Centre is a precise insertion into the landscape and the local CONTEXT, through the use of a traditional pitched roof structure of the Navarre Pyrenees and the industrial typology of the nearest surrounding, through the qualities of the landscape of the Valle and, finally, through the three materials applied: steel sheets (industrial context), pinewood (economical and cultural context) and the local limestone (local and sustainable context).

plan
section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez – ​De La Fuente Arquitectos" 19 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 18 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=208986>

0 comments

Share your thoughts