Parkveien 5b-c / KIMA

© Ivan Brodey

Architects: KIMA
Location: ,
Project Year: 2011
Client: Infill AS
Project Team: Martin Dietrichson, Kristoffer Moe Bøksle, Haukur Morthens, Inge Hareide, Erlend Seilskjær
Gross Area: 945 sqm
Photographs: Dag Alveng, Ivan Brodey, Finn Ståle Feldberg, Magne Risnes

© Finn Ståle Feldberg

The developer’s business idea is based on urban and small, awkward sites, so called “space left over after planning” in central Oslo. This site consists of a narrow strip between two party walls.

© Finn Ståle Feldberg

The block comprises nine flats, from 18 to 137 sq m. The plans are compact but well lit, from the front and rear facades and a central light well that penetrates the structure. Two flats have private roof gardens. The roof is also equipped with a communal garden.

© Finn Ståle Feldberg

As the site is completely built over, the roof gardens become central to the development strategy in order to provide communal outdoor space. A tiny gallery offers changing art exhibitions to the public on street level.

plan 01

The material strategy has been to use a limited number of high quality materials. The facades consist of copper, heat treated pine, exposed concrete and painted steel. Interiors are featured with exposed concrete, white surfaces and oak parquet. The main structure is concrete post-and-beam.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Parkveien 5b-c / KIMA" 20 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 23 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=208441>

0 comments

Share your thoughts