We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Hangzhou Waves / JDS

© JDS
© JDS

Placed nearly back-to-back, the buildings seemingly mirror each other as  the hotel’s pixelated terraced volumes rise to their highest point around an inner courtyard, and the office building’s sleek profile elegantly slopes down to a more public scale, providing views of the surrounding park and canal. Check out JDS’ series of diagrams which illustrate the proposal’s emphasis on creating two different structures derived from the same principles:  

© JDS
© JDS

 

© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS

 

© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS
© JDS

Project: Office space + Hotel Budget: Confidential Type: Invited competition Size: 120.000 m2 Client: Xin Tian Di Status: Settled 2011 Location: Hangzhou, China Team: JDS, MUDI, China CUC JDS Partner in Charge: Julien De Smedt Project Leader: Junhee Jung, Charlotte Lieske Project Team: Andrew Griffin, Henning Stüben, Francisco Villeda, Gladys Greyl

© JDS
© JDS
Cite:Karen Cilento. "Hangzhou Waves / JDS " 27 Dec 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/195727/hangzhou-waves-jds/>