We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Incheon Tri-bowl / iArc Architects

  • Architects: iArc Architects
  • Location: Incheon, South Korea
  • Area: 2.869 sqm (Building), 12.300 sqm (Site)
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Youngchae Park

© Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park

Goals of the project: Creating a landmark, central park of Song Do

Special considerations: Reflecting image, representation of the ocean from the Incheon Harbor

Unique design requirements: Multi-Use building for exhibition, performance, and social gathering

© Youngchae Park
© Youngchae Park

The Incheon Tri-bowl is started with the idea being against to general thoughts about architecture. It is composed of a curved floor with a flat roof instead of a flat floor with a curved roof of general architecture. This memorial hall is basically used for exhibitions and is designed to have a wide ceiling for those exhibitions. LED lambs, composing the ceiling, make different information available on those at any times. The structure is floating on a rectangular reflection pond and patrons will be entering it through a long bridge passing underneath of the mass.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

The interior was finished with a transparent material and also a lightweight structure with being separated to the shell body. The circulation of patrons is in the trace of a continuous cubic curve which is making multiple actions like circling, going up and down and etc. There are service space consisted of rooms for exhibition, performance and rest as well as office space. The exhibition and performance space can accept about 400 people and the patrons can see the exhibits hanging from the ceiling through the trace of a cubic curve. It is mainly a one-way curved surface from a free curve and a conic curve under the shell body. The exterior is finished with exposed concrete on the lower part of the shell while the upper part of the shell is finished with aluminum panels.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

Incheon Tri-bowl is an uncommonly seen project that reverses the common understanding of an architectural space. Unlike the accustomed architecture space that applies small differences to the flat floor and ceiling, the Tri-bowl creates a free-curved floor under a flat ceiling. The building is used as a gallery space, in which the flat ceiling itself was planned from the beginning to be used as an exhibit, which lead us to the solution of giving a radically shaping the floor of the building rather than the ceiling. This structure floats on a reflecting pond where there is a long bridge the visitors can enter under the extreme structure. The bridge continues inside the building and acts as the main circulation of the building. The programmatic space consists of an exhibition/theater space and service/relaxation space. The exhibition/theater space can accommodate up to 400 people, where visitors can also view the exhibition pieces of work that hang on the ceiling structure.

© Youngchae Park
© Youngchae Park
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Incheon Tri-bowl / iArc Architects" 12 Dec 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/190720/incheon-tri-bowl-iarc-architects/>