Narrabeen Lagoon Multi-use Trail Stage 1 / ASPECT Studios

© Simon Wood

Landscape Architect: ASPECT Studios
Location: Narrabeen, , New South Wales,
Client: Warringah Council
Consultants : Jeffery Katauskas, Hard and Forestor, Ducros Design
Budget: AUS$1.8 million
Project Area: 2.5 kilometres
Project Year: 2011
Photographer: Simon Wood

© Simon Wood

ASPECT Studios designed and documented a new multi-use trail for Narrabeen Lagoon. The Narrabeen Lagoon walk is one of Sydney’s beautiful bush trails and a unique, recreational asset for the northern beaches. Through the design and placement of its lookouts and boardwalks, the trail connects Deep Creek to Middle Creek and provides a series of new experiences along this sensitive landscape setting.

The new 2.5 kilometre section of trail is the first installment of a shared pedestrian and cycle pathway that will eventually complete the entire loop around Narrabeen Lagoon. A new timber boardwalk has been designed with seating and innovative look out points take you from the bush to the lagoon edge. The look outs are sculptural elements and were carefully designed to minimise impact on threatened vegetation fringing the lagoon foreshore.

section

The new trail provides a multi-layered recreational facility and safe shared trail for pedestrians and cyclists, to enhance the existing trail and facilitate the area. Together with the new pedestrian/cycle bridge, the trail creates create better connections between the communities of Pittwater and Warringah.

Text provided by ASPECT Studios.

plan
plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Narrabeen Lagoon Multi-use Trail Stage 1 / ASPECT Studios" 06 Nov 2011. ArchDaily. Accessed 26 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=181431>